NBA: hiába Doncic és Irving 69 pontja, Dallasban egyenlített a Clippers; a Timberwolves kisöpörte Durantéket

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.29. 06:56
Későn ébredtek Luka Doncicék, a szlovén Kyrie Irvinggel együtt hiába szórt 69 pontot, James Hardenék Dallasban egyenlítettek (Fotó: Getty Images)
Pocsék kezdés után csak szoros eredményre futotta hazai pályán a Dallas Mavericksnek a Los Angeles Clippers ellen az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) nyolcaddöntőjének negyedik mérkőzésén. A texasiaknál hiába szórt Luka Doncic és Kyrie Irving párosa 69 pontot, ez is csak egy 116–111-es vereségre volt elég, hiszen a túloldalon Paul George-nak és James Hardennek is sült a keze. Megvan az első negyeddöntős is, miután a Minnesota Timberwolves megint nyert Phoenixben és 4–0-val ejtette ki a Sunst.

A hosszú ideje sérült Julius Randle hiányában továbbra is fantasztikus teljesítményt nyújt Jalen Brunson, aki a Philadelphia 76ers elleni második idegenbeli meccsen igazi vezére volt a New York Knicksnek, amely fordulatos negyedeket produkálva tudott 97–92-re nyerni, köszönhetően Brunson 47 (!) pontjának, négy lepattanójának és 10 asszisztjának, illetve Ogugua Anunoby 16 pontos, 14 lepattanós dupla duplájának, miközben a túloldalon Joel Embiid 27 pontig, 10 lepattanóig és hat asszisztig, Tyrese Maxey 23 pontig, illetve 6 lepattanóig és 6 gólpasszig jutott.

A Knicks az újabb sikerrel 3–1-re vezet a párharcban, s szerdán hazai környezetben harcolhatja ki a negyeddöntőbe jutást.

A Dallas Mavericks nagyon finoman fogalmazva sem kezdte jól a Los Angeles Clippers elleni második hazai meccsét, hiszen a Paul George és James Harden vezette vendégek még Kawhi Leonard hiányában is tetemes előnybe kerültek: az első negyedet 39–16-ra nyerték, de már a nagyszünet előtt 31 ponttal vezettek. A Mavs a második negyed közepén, Kyrie Irving első pontjai után kezdte elkapni a fonalat, olyannyira, hogy a negyedik negyedben 105–104-nél a vezetést is átvette, de hiába szerzett Irving 40 pontot, hét lepattanót és öt asszisztot, illetve hiába tripla duplázott 29 ponttal, valamint 10-10 assziszttal és lepattanóval Luka Doncic, ez sem volt elég a győzelemhez, ugyanis a túloldalon Paul George és James Harden is 33 pontot szórt – előbbi ráadásul 10 kísérletből hét triplát süllyesztett el, ezzel feljött a triplák örökranglistájának 14. helyére, megelőzve Chauncey Billupsot, míg utóbbi Kobe Bryantet előzte meg az örökös gólpasszlista 11. helyén.

Érik a meglepetés. Janisz Adetokunbo (Giannis Antetokounmpo) hiánya nagyon érződik a Milwaukee-n, ugyanis a Bucks a negyedik meccs után 3–1-es hátrányban van az Indiana Pacersszel szemben, amelynél Myles Turner lépett elő, s szórt 29 pontot kilenc lepattanó mellett, ráadásul a hazaiak jó csapatteljesítményt nyújtottak, Tyrese Maxey 24 pontja mellett még négyen jutottak el legalább 13 pontig, így hiába remekelt a Bucksban Brook Lopez (27–9–1) és Khris Middleton (25–10–5), a 126–113-as vereséggel nehéz helyzetbe és 3–1-es hátrányba került a továbbjutást illetően a Bucks.

Hiába tett meg mindent a 49 pontig, öt lepattanóig és hat asszisztig jutó Devin Booker és a 33–9–5-ös mérleggel záró Kevin Durant, a Phoenix Suns esett ki elsőként a nyolcaddöntőből, miután a Minnesota Timberwolves a két hazai siker után idegenben is másodszor győzött, köszönhetően elsősorban Anthony Edwards 40–9–6-os és Karl-Anthony Towns 28–10–3-as mérlegének. A Minnesota a 122–116-os sikerrel kisöpörte a Sunst és elsőként jutott negyeddöntőbe, ráadásul 20 éve először nyert rájátszáspárharcot.

 

NBA, RÁJÁTSZÁS
NYOLCADDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉSEK
Philadelphia 76ers–New York Knicks 92–97
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a New York javára
Dallas Mavericks–Los Angeles Clippers 111–116
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2
Indiana Pacers–Milwaukee Bucks 126–113
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 az Indiana javára
Phoenix Suns–Minnesota Timberwolves 116–122
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–0 a Minnesota javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik