Manuel Neuer: Győzelmet érdemeltünk volna

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.05.01. 08:04
Manuel Neuer szerint győzelmet érdemeltek volna, Vinícius Júnior pedig Toni Kroosról beszélt (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Real Madrid 2–2-es döntetlent játszott a Bayern München otthonában a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. A meccset követően a Real Madrid játékosai Toni Kroost méltatták, míg Rodrygo megfogalmazta, mi csapata legnagyobb ereje. A müncheniek részéről Harry Kane és Manuel Neuer is próbált a pozitívumokra koncentrálni, de kissé csalódottan nyilatkoztak.

 

A mérkőzés emberének megválasztott Vinícius Júnior így értékelt az uefa.com oldalon: „Mindig győzni akarunk, de tudjuk, milyen a Bajnokok Ligája – nem ajándékozhatod el a labdát, nem kaphatsz gólt, mert mindig lesznek riválisok, akik kihasználják ezt. Meg kell elégednünk a helyzettel, és a lehető legjobban ki kell pihennünk magunkat a visszavágó előtt.”

A duplázó brazil támadó első gólja előtt Toni Kroostól kapott zseniális passzt. „Sokat dolgozunk ezen az edzéseken. Ő és én tényleg ösztönösen megértjük egymást” –mondta ennek kapcsán Vinícius Júnior, de a németet éltette Rodrygo is: „Toni Kroos varázslatos passzából született az első gólunk. Mindannyian azt mondjuk neki, hogy ne csak még egy, hanem még sok idényen át játsszon.  Ő tényleg egy olyan tehetséges játékos, akit az emberek szeretnek nézni, és mi mindannyian szeretünk vele játszani. Amikor a csapatok azt hiszik, hogy padlóra küldtek minket, akkor vagyunk a legveszélyesebbek. Volt egy olyan szakasza a meccsnek, amikor igazából nem voltunk annyira jók, mégis megszereztük az egyenlítő gólt. Tekintettel arra, ami ma este történt, a döntetlen jó eredmény. Ismerjük a Bajnokok Ligáját. Hozzászoktunk az ilyen mérkőzésekhez.”

A németet dicsérte Carlo Ancelotti, a madridiak vezetőedzője is: „Toni Kroos…, rá nincsenek szavak. Topjátékos, kulcsfontosságúak nekünk az időzítései és a passzai.”

Megszólalt Toni Kroos is: „Sok minden történt, mindkét csapatnak volt jó és rossz periódusa is a meccsen. Furcsa módon az összes gól akkor született, amikor a másik csapat volt a jobb. Ilyen játékosokkal ez könnyen megtörténhet. Úgy gondolom, hogy igazságos a döntetlen, nyilvánvalóan úgy gondoljuk, hogy otthon továbbjuthatunk.” A német véleményét osztja Aurélien Tchouaméni is: „A legfontosabb az, hogy a Bernabéuban, a szurkolóink előtt lesz egy visszavágó. Tudjuk, hogy mi vagyunk a világ legjobb csapata.”

Manuel Neuer, a Bayern München kapusa a szurkolókat emelte ki: „Hatalmas szurkolást kaptunk, és éreztük az eufóriát, a Chelsea elleni döntőre emlékeztetett. Már akkor is nagyszerű fogadtatást tapasztaltunk, amikor megérkeztünk. Szerettünk volna nyerni, és meg is érdemeltük volna. Minden nyitott. Jó, hogy még mindig a saját kezünkben van a sorsunk.”

„Először csalódottságot éreztem. Mi voltunk a lendületesebbek, és amikor 2–1-re vezettünk, adódott  két-három jó lehetőségünk. Az a harmadik gól nagyon fontos lett volna. A Bernabéuban a győztes mindent visz. Sok problémát okoztunk a Realnak, különösen a második félidőben, ám nem voltunk elég hatékonyak. Készen állunk egy csodálatos mérkőzésre a jövő héten” – fogalmazott a bajorok második gólját szerző a Harry Kane a Bayern München honlapjának.

Joshua Kimmich szerint sem igazságos a döntetlen: „Úgy gondolom, hogy mi voltunk a jobb csapat, nekünk voltak jobb lehetőségeink. Bosszantó, hogy büntetővel egyenlítettek. Ma láttuk, hogy többre vagyunk képesek, mint hogy csak tartsuk velük a lépést. Voltak olyan szakaszai a meccsnek, amikor mi irányítottunk és mi alakítottunk ki lehetőségeket. Erre jövő héten is képesek leszünk. Minden nyitott. A győztes viszi el a tortát.”

A Bayern támadója, Jamal Musiala csalódott volt a döntetlen után: „Vannak pozitívumok és negatívumok. Győzhettünk volna, rengeteg lehetőséget alakítottunk ki. Elég jól védekeztünk, de a Real Madridnak megvan a minősége ahhoz, hogy olyan helyzetekből is teremtsen valamit, amelyekről azt gondolnád, hogy semmi sem születik belőlük. Kicsit keserű érzés, ám emelt fővel megyünk tovább.”

 BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Bayern München (német)–Real Madrid (spanyol) 2–2 (0–1)
München, Allianz Aréna, 75 000 néző. Vezette: Turpin (francia)
Bayern München: Neuer – Kimmich, Dier, Kim Min Dzse, Mazraui – Laimer, Goretzka (R. Guerreiro, a szünetben) – L. Sané (A. Davies, 87.), Th. Müller (Gnabry, 80.), Musiala – Kane. Vezetőedző: Thomas Tuchel
Real Madrid: Lunyin – Lucas Vázquez, Rüdiger, Nacho (Camavinga, 65.), F. Mendy – Tchouaméni, Valverde, Kroos (Brahim Díaz, 75.) – Bellingham (Modric, 75.) – Vinícius Júnior, Rodrygo (Joselu, 87.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: L. Sané (53.), Kane (57. – 11-esből), ill. Vinícius Júnior (24., 83. – a másodikat 11-esből)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik