Öttusa: bronzérmes a Guzi Blanka, Regős Gergely kettős Budapesten

SZELECZKI RÓBERTSZELECZKI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2024.04.28. 19:34
Bronzérmes a Guzi Blanka-Regős Gergely kettős (Fotó: Facebook/Magyar Öttusaszövetség)
A mexikói duót nem lehetett megverni, a mieink a francia kettőssel versenyeztek végig a kombinált futásban – Guzi Blanka és Regős Gergely bronzérmet szerzett a budapesti öttusa-világkupaverseny záró napján, vegyes váltóban.

Az idény harmadik világkupa-fordulójának számító budapesti viadal utolsó napján eredetileg két magyar párost tervezett kiállítani Martinek János szövetségi kapitány, ám a szombati technikai értekezleten végül nem engedélyezték ezt az elgondolást, így végül Guzi Blanka, Regős Gergely felállásban egy magyar duó versenyzett vasárnap. A kettős 16–12-es mérleget ért el a körvívásban, majd a lovaglópályán közel hibátlan eredményt zártak (Guzi éppen csak leverte lovával az utolsó akadályt), és gyűjtöttek két extra pontot a bónusz asszók során, Ezután szoros versenyben ötödikek lettek a 2x100 méteres úszásban, alig másfél másodperccel lemaradva a legjobb időtől a medencében. 

A mexikói kettős a kombinált futásig (melyet a váltó tagjai egyenként 3x600 méteres futással, és két lövészettel teljesítenek) 21 másodpercnyi pontelőnyt szedett össze a másodikként induló magyar párossal szemben, Mayan Olivert és Manuel Padillát nem lehetett megfogni. A mieink a franciákkal voltak versenyben, Louison Cazaly és Brice Loubet egy másodperccel követték a magyarokat, és összességében biztosabb lövészetükkel végül előrébb végeztek – Guzi Blanka és Regős Gergely bronzérmet nyertek vegyes váltóban.

„Arra figyeltünk, hogy ami a csövön kifér, azt beleadjuk, kicsit sajnálom a lövészetet, mert azt az erősségemnek tartom, és ezúttal magamhoz képest rosszabbul lőttem, de ezt egyértelműen annak tudom be, hogy eggyel magasabb fokozaton futottam, mint máskor szoktam – mondta lapunknak Guzi Blanka a befutót követően. – Azt hittem, elbírom a tempót, ám végül ez visszaköszönt a lövészetben. Viszont mindezzel fontos tapasztalatot gyűjtöttem, jó visszajelzés volt a tekintetben, hogy okosan kell a laser runt csinálni. Egyébként jó hangulatban telt a nap, remek zárása volt ez a hétnek. Egyre inkább megmutatkoznak az egyes számokban, milyen munkát fektettem beléjük az elmúlt hónapokban. Jó erőben érzem magam, és remélem, hamarosan összeáll a vívásom is, mert innentől kezdve szerintem az a kulcsa a versenyzésemnek.”

Másfél hét múlva, május 8-án kezdődik a világkupa-sorozat negyedik, utolsó állomása Szófiában, mely mindent eldönt a május végi, ankarai világkupadöntő résztvevőit illetően.

Vegyes váltó
1. Mexikó (Mayan Oliver, Manuel Padilla) 1408 pont
2. Franciaország (Louison Cazaly, Brice Loubet) 1374 pont
3. Magyarország (Guzi Blanka, Regős Gergely) 1372 pont

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik