Adrian Newey nem dolgozik tovább a Red Bull F1-es csapatánál – hivatalos

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.05.01. 11:22
Adrian Newey kiszállt a Red Bull F1-es projektjéből (Fotó: Getty Images)
A Formula–1-ben szereplő Red Bull-istálló bejelentette, hogy Adrian Newey távozik a csapattól, és 2025 első negyedében a vállalatot is elhagyja. Addig a Red Bull hypercarprogramján dolgozik.

Hónapok óta pletykálták, hogy Newey a Christian Hornert ért vádak hatására távozik a Red Bulltól, a napokban felerősödtek ezek a híresztelések, és szerdán a Red Bull bejelentette, hogy a tervezőzseni befejezi az F1-es istállónál folytatott tevékenységét.

A korábban a Williamsnél és a McLarennél is világbajnok autókat tervező Neweyt a szerződése eredetileg 2025 végéig kötötte a Red Bullhoz, utána egy évig nem vállalhatott volna munkát másik F1-es csapatnál.

A Red Bull bejelentése szerint a 65 éves brit szakember 2025 első negyedében hagyja el a Red Bullt, addig is elsősorban a Red Bull első ultramodern sportautója, az RB17-es hypercar utolsó simításait végzi el. 

Newey a Red Bullnál hét egyéni és hat konstruktőr-világbajnoki címet szerzett, az autói 118 győzelmet arattak az osztrák csapatnál – illetve a csapat hangsúlyozza, hogy Sebastian Vettel 2008-as Olasz Nagydíjon aratott Toro Rossó-s sikere is Newey érdeme.

Sajtóhírek szerint Newey a felmondási idejének lejárta után a Ferrarihoz csatlakozik. A brit szaksajtó értesülései szerint Newey még több F1-es nagydíjon is ott lesz idén az F1-es csapat garázsában, de az egyéves felmondási idő már el is indult, és jövő tavasszal, a távozását követően azonnal csatlakozhat a riválishoz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik