Eb 2024: busás jutalmat kapnának a grúzok a továbbjutásért

Vágólapra másolva!
2024.04.30. 12:43
Georgia v Greece: UEFA EURO 2024 Play-Offs Final
Levan Verdzeuli - UEFAA grúz labdarúgó-válogatott először vesz majd részt Európa-bajnokságon (Fotó: Getty Images)
Az Eb-újonc grúz labdarúgó-válogatott 30 millió larit, vagyis mintegy négymilliárd forintot kap, ha továbbjut csoportjából a nyári Európa-bajnokságon, ahol a legjobb tizenhat között a magyar nemzeti csapattal is összekerülhet.

A grúz együttes, amely történelmet írt az Eb-részvétel kiharcolásával, sikeres folytatás esetén további pénzekre számíthat: a tbiliszi bejelentés szerint a gárda a kieséses szakaszban 30 millió larit kap minden egyes további győztes mérkőzésért.

Grúzia a németországi kontinensviadalon az F-csoportban Törökországgal, Csehországgal és Portugáliával találkozik. Magyarországgal – amely a házigazda Németországgal, továbbá Svájccal és Skóciával alkotja az A jelű négyest – akkor kerülhet össze a nyolcaddöntőben, ha megnyeri csoportját, a mieink pedig kvartettjükből harmadikként jutnak tovább.    

A kaukázusi ország nemzeti csapata azzal jutott ki története során először a kontinenstornára, hogy március 26-án, hazai pályán gól nélküli döntetlent követően tizenegyespárbajban legyőzte Görögországot a pótselejtezőben. Irakli Kobahidze miniszterelnök a siker után bejelentette, hogy a válogatott játékosokat a Becsületrenddel tüntetik ki.

A németországi Európa-bajnokságra június 14. és július 14. között kerül sor.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik