„Képtelenek voltunk befogni a Győrt” – a Vipers jobbszélsője

PAPP BÁLINTPAPP BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.29. 08:01
Érthető Veronica Kristiansen öröme, hiszen nagyszerű győzelmet arattak győri társaival (Fotó: Imago Images)
A címvédő norvég Vipers Kristiansandot az első meccsen simán felülmúló magyar bajnok itthon is hasonló teljesítményt szeretne nyújtani.
 

Az egyik magyar csapat abszolút bizakodva várhatja a visszavágót a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében és a másiknak sem kell lemondania a budapesti négyes döntőről, sőt. Persze, a legutóbbi három kiírást megnyerő, gyenge napot kifogó norvég Vipers Kristiansand otthonában iskolajátékkal hétgólos előnyt kiharcoló győriek jóval nyugodtabban készülhetnek a következő napokban, mint a dán Esbjerggel szemben itthon nagy küzdelemben egy találattal alulmaradó, legutóbb döntős Ferencváros.

A győriek taktikailag nagyszerűen felkészültek a norvégiai első találkozóra, a március közepén kinevezett svéd Per Johansson láthatóan mentálisan is kiváló állapotba hozta a játékosokat a kulcsfontosságú párharcra.

„Öröm volt ilyen nagyszerű hangulat játszani, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernünk az első mérkőzést – értékelt a diadal után az ETO norvég válogatott balátlövője, Veronica Kristiansen.Jól felkészültünk az ellenfélből, rendkívül kemény volt a védelmünk, amit jól használtunk ki. A Vipers nagyszerű csapat, úgyhogy örülök, hogy végig ilyen koncentráltak maradtunk a játék minden elemében.”

Johansson arról beszélt a sima sikert követően, tisztában voltak azzal, hogy a Vipers a hajrában közelebb zárkózik, és megmutatja a kvalitásait: „Három-négy gólra is felzárkózott az ellenfél, de az utolsó hat-hét percben mutatott teljesítményünknek köszönhetően hétgólos előnyt építettünk ki. Természetesen boldog vagyok az eredmény miatt, de még lesz teendőnk a visszavágó előtt, hazai pályán is hasonlóan szeretnénk teljesíteni.”

Paula Arcos, a Vipers jobbszélsője:
Tényleg nagyon jól játszott a Győr. Amikor a második félidő hajrájában felzárkóztunk négy gólra, úgy éreztem, befoghatjuk a riválist, de képtelenek voltunk rá, hiába mentünk előre és adtunk bele mindent az utolsó percekben. A visszavágón mindent meg kell tennünk, a legjobbunkra lesz szükség, aztán meglátjuk, hogy az mire elég.

 

Az FTC a tavalyi elődöntő és az aktuális idény két csoportmeccse után újra óriási küzdelmet vívott az esbjergi együttessel, végül nüanszokon múlott, hogy a dánok örülhettek a végén, de az első csatában látottak alapján biztosan nagy izgalmak és hatalmas harc várható a vasárnapi, idegenbeli találkozón.

„Semmi nincs veszve, egy gól bőven ledolgozható –  mondta az érdi első meccs után az NSO Tv-nek az FTC 19 éves válogatott irányítója, Simon Petra, aki hat kísérletéből négyet gólra váltott. – Tudjuk, hogy képesek vagyunk a bravúrra az idegenbeli mérkőzéseken, remélem, hogy hétvégén is fordítani tudunk. Nagyon sokszor játszott egymás ellen a két csapat és még egyszer fogunk, bízom benne, hogy mi jövünk ki belőle jobban. Újra meg kell nézni a dánokat videón és megvizsgálni, hogy miben tudnánk még inkább előrébb lépni. Sokszor visszajöttünk, nem hagytuk elhúzni az Esbjerget, lehetőségünk volt fordítani is, de most nem sikerült. A támadójátékunkon változtatni kell a visszavágóra. Lesz egy hetünk megint felkészülni a riválisból. Nagyon sok mindenre képes az együttesünk, egységesek vagyunk, kint is csak csapatként tudunk győzni.”

Andrea Lekics, az FTC irányítója:
Az első meccs nagyon keménynek és izgalmasnak bizonyult, olyan, mint egy hullámvasút, de ez várható is volt. Összességében nézve kiváló teljesítményt nyújtottunk, jó úton járunk, látva azt, amit eddig mutattunk az idényben. Az egy gól nem sokat jelent, még teljesen nyitott a párharc, nagyon várom a visszavágót. Nyilván van miben előrelépnünk, itthon nem tudtuk megállítani Henny Reistadot, aki a hátára vette az Esbjerget, Dániában jobban kell figyelnünk rá és támadásban is még több kell tőlünk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik