Későn ébredt a Ferencváros, az Esbjerg jutott be a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe

Vágólapra másolva!
2024.05.05. 17:36
Kettős győzelemmel ment tovább az Esbjerg (Fotó: Árvai Károly, archív)
A legutóbb döntős FTC-Rail Cargo Hungaria 29–24-re kikapott a dán Esbjergtől a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, ezzel összesítésben 55–49-cel búcsúzott.


NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
TEAM ESBJERG (dán)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 29–24 (17–10)
Esbjerg, 3143 néző. V: Carmaux, Mursch (franciák)
ESBJERG: A. KRISTENSEN – M. Jacobsen 1, N. Mörk 4 (2), Breistöl 4, IVERSEN 2, Reistad 3, SANNA SOLBERG-ISAKSEN 6. Csere: Milling (kapus), M. Möller 2, RUSHFELDT DEILA 5, Nielsen 2, Petersen. Edző: Jesper Jensen
FTC: Janurik – Malestein 2 (1), Tomori, CVIJICS 4, Edwige, Bölk 4, Márton G. 2. Csere: Böde-Bíró (kapus), KLUJBER 8 (1), Lekics, Simon P. 1, Kisfaludy 1, Hársfalvi 2, Kovács Anett. Edző: Allan Heine
Az eredmény alakulása. 4. p.: 3–0. 12. p.: 7–4. 17. p.: 11–7. 24. p.: 14–7. 35. p.: 17–13. 40. p.: 22–16. 43. p.: 23–19. 48. p.: 24–22. 55. p.: 26–23
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/2
Továbbjutott: az Esbjerg, 55–49-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Jesper Jensen: – Boldogok és büszkék vagyunk, hogy továbbjutottunk. Kézben tartottuk a mérkőzést egy nagyszerű, fényes történelmű ellenféllel szemben, amely az elmúlt időszakban is kiváló eredményeket ért el.
Allan Heine: – Nem okozott meglepetést az ellenfél, magas színvonalon teljesített, és nagy sebességgel kézilabdázott. Nálunk hiányzott az erő és a frissesség védekezésben és támadásban egyaránt. Kerestük a megoldást, a második félidőben már jobban teljesítettünk, de csalódott vagyok, hogy lemaradtunk a négyes döntőről.

ÖSSZEFOGLALÓ

Ebben az idényben immár negyedszer csapott össze a női kézilabda Bajnokok Ligájában a legutóbb döntős Ferencváros és a dán Esbjerg. Az első három mérkőzést a házigazda északiak nyerték meg, de ez mit sem számított volna, ha a negyeddöntő visszavágóját egygólos hátrányból kezdő FTC győz vasárnap, és története során másodszor is bejut a budapesti négyes döntőbe.

A norvég világklasszisok által repített esbjergiek azonban már az első félidőben véget vetettek a zöld-fehér álmoknak.

Hat perc után már 5–1-re vezetett az északi rivális, amely támadásban és védekezésben is abszolút a Fradi fölé nőtt. A vendégvédelem nem találta az ellenszert a hazai akciókra, így előbb a kezdő Janurik Kinga, majd a 13. perctől beszálló Böde-Bíró Blanka került többnyire kiszolgáltatott helyzetbe, a tiszta ziccereket pedig sokkal hatékonyabban értékesítették a dánok, mint a sokat rontó ferencvárosiak. Hiányzott a ritmus, a sebesség, a koncentráció és a mindent elsöprő átütőerő a magyar akciókból. Nagyon nem ment a támadójáték, ami szoros összefüggésben volt azzal, hogy a szerb karmester, Andrea Lekics ezúttal nem tudta a hátára venni együttesét. A Ferencváros esbjergi születésű dán trénere, Allan Heine igyekezett variálni, átállt hét a hat elleni támadójátékra, Lekics és a hétfő reggel az érettségi időszakot megkezdő válogatott Simon Petra egyszerre próbálta lendíteni a támadásokon, hiába. Héttel vezettek a meccset uraló dánok az első félidőt követően (17–10), ami összesítésben már nyolcgólos előnyt jelentett. Itt már az egy évvel ezelőtti, a francia Metz elleni negyeddöntős fordításnál is nagyobb csodára lett volna szüksége a Fradinak.

A szünet után 3–0-s sorozattal kezdte az első öt percet a támadásban feljavuló és hátrányát négyre faragó FTC. Jól találták meg a beállókat a zöld-fehérek (Dragana Cvijics és Kisfaludy Anett is villogott a falban), miközben hazai részről egyre több pontatlanság csúszott be a támadásokba. A szívós küzdelem és Janurik bravúrjai mellett a harci kedv és a lendület is megjött, így a záró tizenkét percet már csak mínusz kettőről kezdte a Fradi.

Ennél több azonban ezúttal nem volt a magyar csapatban, a gyenge első félidős teljesítmény és védekezés megpecsételte a sorsát az ezen a napon egyértelműen jobb riválissal szemben, így idén az FTC nélkül rendezik meg a budapesti négyes döntőt. 29–24

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig...

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik