Gazdag Dániel a Philadelphia klubrekordere lett

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.05.01. 06:49
Gazdag Dániel klubrekorder lett Philadelphiában (Fotó: Getty Images)
A kedd esti volt a negyedik csapata legutóbbi öt mérkőzése közül, amelyen betalált Gazdag Dániel a Philadelphia Unionban, a Seattle ellen az 57. találatát jegyezte a pennsylvaniai klubnál, amivel a Union klubrekordere lett. A márciusról elhalasztott mérkőzést azonban a Seattle nyerte meg 3–2-re.

A mérkőzést március elején kezdték el, de a viharos időjárás miatt már hat perc játék után félbeszakították. A folytatásra nem volt esély, ezért az MLS későbbi dátumot jelölt ki a mérkőzés befejezésére. A szabályok szerint ugyanazoknak a csapatoknak kellett a pályára lépniük, mint amelyek márciusban is kezdtek, és a kispadon is azok ülhettek, akiket akkor cserének neveztek. Persze sérülések miatt a Philadelphiában három, a Seattle-ben egy helyen módosítani kellett, de a Philadelphiában Gazdag Dániel ugyanúgy ott volt a pályán, mint amikor majdnem két hónapja kiört a vihar.

A hazaiak számára nem alakult jól a folytatás, a Seattle az első félidőben három gólt is szerzett. A Union a szünetben újabb hármat cserélt, a frissen beálló Jack McGlynn a másik új ember, Alejandro Bedoya gólpassza után szépített az 55. percben. Két perccel később Gazdag Dániel fejelt a Seattle kapujába – a 28 éves magyar válogatott játékosnak ez volt az 57. gólja tétmeccsen a Philadelphia Union színeiben, amivel megdöntötte Sébastien Le Toux nyolc éve fennálló rekordját.

A Philadelphia mindent megtett az egyenlítésért, a szokatlan kedd esti időpontban rájátszásbeli mérkőzések hangulatát idézte, ahogy a közönség újabb gólhoz próbálta segíteni Gazdagékat, de a Sounders kihúzta a hátralévő több mint fél órát, és megnyerte a mérkőzést.

A Philadelphia sorozatban három győzelem után egy döntetlent játszott és kétszer kikapott, így lejjebb csúszott a tabellán, jelenleg a Keleti főcsoport hetedik helyén áll.

A 2021-ben Philadelphiába szerződő, 2025 végéig szóló (plusz egyéves opciót tartalmazó) megállapodást aláíró Gazdag Dániel csapata legutóbbi öt bajnokija közül négyen is gólt szerzett, és már a Philadelphia klubrekordere 57 góllal.

Ha csak a bajnoki meccseket nézzük, Gazdag 106 mérkőzésen 50 gólt szerzett eddigi MLS-pályafutása során (46-ot az alapszakaszban, négyet a playoffban), még egy hiányzik neki ahhoz, hogy utolérje a liga legeredményesebb magyar játékosát, Nikolics Nemanját (96/51 – gólok csak az alapszakaszban). Ugyanakkor 198 MLS-meccsen 50 gólnál (45 az alapszakaszban, öt a playoffban) tart Sallói Dániel (Sporting KC) is. Tehát, ha a következő fordulókban Gazdag vagy Sallói betalál, beérik Nikolicsot, két góllal pedig meg is előzhetik.

EGYESÜLT ÁLLAMOK
MLS, VIHAR MIATT FÉLBESZAKADT MÉRKŐZÉS BEFEJEZÉSE
Philadelphia Union–Seattle Sounders 2–3
Philadelphia: Gazdag Dániel végigjátszotta a mérkőzést, ő szerezte csapata második gólját, összességében az 57. találatával a Philadelphia klubrekordere lett.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik