Kleinheislernek nem lesz maradása, kérdés, játszhat-e még

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.05.02. 14:08
Kleinheisler László januárban érkezett a Hajduk Splithez, de nyáron távozik is (Fotó: hajduk.hr)
Horvátországban már biztosra veszik, hogy kölcsönszerződése lejártával a nyáron távozik a Hajduk Splittől a magyar válogatott Kleinheisler László, akit még kétéves szerződés köt a görög Panathinaikoszhoz. Kérdés, mennyit játszhat még az Eb előtt klubjában a középpályás, ha a következő idényt már biztosan nem Splitben kezdi meg...


 

A horvát Jutarnji list cikket közöl a bajnoki címért folyó versenyfutásból már kieső Hajduk Split két kölcsönjátékosáról, a horvát válogatott Josip Brekalóról és a magyar válogatott Kleinheisler Lászlóról.

Mindkettejük kapcsán arról ír a lap, hogy mivel a Hajduknak nincs opciója a szerződtetésükre, az idényből hátralévő négy bajnoki meccs után visszatérnek klubjukhoz, Brekalo a Fiorentinához, Kleinheisler a Panathinaikoszhoz. A kérdés csak az, melyikük mennyit játszhat a hátralévő időben, a közelgő Európa-bajnokság előtt, így, hogy a tabellán 3. helyen álló Hajduk számára tulajdonképpen már befejeződött a bajnokság érdemi része, mert a 4. helyezett NK Osijekkel szemben 13 pont az előnye, viszont a 2. Rijekával szemben tíz, az éllovas Dinamóval szemben 11 pont a hátránya, tehát várhatóan nem fog változni a helyezése.

A lap szerint a 30 éves Kleinheisler a januári érkezését követően nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, 11 bajnokin csak 502 percet játszott, egy gólpasszt adott (gólt a Horvát Kupában szerzett, a bajnokságban nem), és miután a legutóbbi két meccsen nem kezdett, sőt, múlt héten a Rudens ellen már be sem állt, nem várható, hogy sok szerephez jut a hátralévő fordulókban. Brekalo kapcsán arról ír a Jutarnji list, hogy a teljesítményével alapvetően nem volt probléma, hiszen tíz bajnokin egy góllal és hét gólpasszal segítette a csapatot, csak éppen a tavaszi szezon legfontosabb meccsein sérülés hátráltatta, nem tudott a csapat segítségére lenni. Most azonban már egészséges, jó formában is van, hiszen az utóbbi három fordulóan négy gólpasszt adott, csak éppen kérdéses, mennyire érdemes őt szerepeltetnie a szakmai stábnak, tudva azt, hogy a következő idényben már nem áll rendelkezésre.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik