125 éves a Ferencváros; a legrosszabbkor játszott a leggyengébben a Veszprém

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.05.02. 23:18
null

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:

Május 3-án 125 éves a Ferencvárosi Torna Club. A jeles alkalomból interjút adott a Nemzeti Sportnak Kubatov Gábor. A klubelnök többek között azt mondta, „rendkívüli évet zárhatunk, de a csúcs még messze. Van egy mondásom, amit évek óta ismételgetek és ami így hangzik: »Ha a Kékest nézegeted, sosem fogod megmászni a Mont Blanc-t!« Én mindig feljebb és feljebb tekintek, mert meggyőződésem, hogy csakis így, ezzel a szemlélettel fejlődhet tovább, lehet még eredményesebb az FTC. Ezt várom el a klubnál dolgozó összes kollégámtól.” Hozzátette: „Ez egy összetartó nagy család, a Fradi-szív és az egység a mi igazi erőnk. Erre vagyok a legbüszkébb!”

A Fehérvár FC öt veretlenül megvívott bajnokit követően némi meglepetésre pont nélkül tért haza Kisvárdáról, gyenge teljesítménye 1–0-s vereséget ért az utolsó előtti otthonában. Bartosz Grzelak vezetőedző együttese az elmúlt időszakban jó formában futballozott, kérdés azonban, kizökkenti-e a bajnoki hajrában a múlt heti fiaskó, vagy az általa felkészített labdarúgók hamar túlteszik magukat a kisikláson. Bese Barnabás, a Fehérvár 23-szoros válogatott jobb oldali szárnyvédője lapunknak azt mondta: „Ez a legjobb idényem, amióta aláírtam, a személyes motivációm pedig az, hogy kilépjünk a csapattal a nemzetközi kupaporondra.”

Az egész idényben botladozó Újpest FC a legutóbbi négy bajnokiján vereséget szenvedett, így hat pontra olvadt az előnye a tizenegyedik, azaz már kieső helyen álló Kisvárdával szemben. A lila-fehérekkel kilencszeres bajnok csatár, Nagy László és a legutóbbi, 1998-as újpesti bajnokcsapat vezetőedzője, Várhidi Péter szerint is halovány a csapat játékosállománya, ettől függetlenül mindketten úgy érzik, megmenekül a szégyentől, vagyis a kieséstől a patinás klub. Nagy László úgy véli: „Lehet, hogy a tulajdonosváltás után több pénz áramlik a klubba, de ha nincs szakmai felügyelet, ha nem lesz például hozzáértő sportigazgató, akkor ez mit sem ér.”

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik