Óriási fordulat: Rangnick mégsem lesz a Bayern München edzője!

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.05.02. 11:00
Austria v Germany - International Friendly
Ralf Rangnick mégsem veszi át a Bayern irányítását (Fotó: Getty Images)
Néhány napja még szinte biztosnak tűnt, hogy Thomas Tuchel távozása után Ralf Rangnick lesz a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München új vezetőedzője, csütörtökre azonban nagy fordulat állt be: a szakember kosarat adott a bajoroknak és közölte: személyes okok miatt visszautasította az ajánlatot.

Korábban szinte kész tényként kezelte a nemzetközi sajtó, hogy a következő idényben az osztrák válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Ralf Rangnick veszi át az idény végén távozó Thomas Tuchel helyét a Bayern München élén. Csütörtökre azonban minden megváltozott: elsőként Christian Falk, a Sport Bild újságírója számolt be arról, hogy a szakember nemet mondott a Bayernnek és a jövőben is csak az osztrák válogatott irányítására kíván koncentrálni. Később több portál, például a Daily Mail is átvette az információt, de Fabrizio Romano, a világ lehíresebb transzferguruja is beszámolt X-oldalán a hírről, kiemelve, hogy Rangnick  nem szerződik Münchenbe, s marad az osztrák válogatott szövetségi kapitánya – nemcsak az Európa-bajnokságon, hanem azt követően is.

Egyelőre nem világos, hogy Rangnick miért gondolta meg magát ilyen hirtelen, történt-e esetleg nézeteltérés a felek között. Romano szerint a Bayernnél azonnal megkezdték az új edzőjelölt keresését, immáron a sokadikat, tekintve, hogy a korábban favorizált Xabi Alonso és Julian Nagelsmann – aki korábban már irányította az együttest – már nemet mondott a bajoroknak, s most Rangnick is csatlakozott hozzájuk.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik