Kosárlabda: tökéletesen sikerült a pécsi junior fiúk formaidőzítése

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.04.30. 09:01
null
A fináléban a Sopront legyőzve a házigazda NKA Pécs nyerte meg a junior fiú kosarasok országos döntőjét. Az aranycsatában a mezőny legeredményesebbjeként 25 pontig jutó Szita Mártont kérdeztük a győztes csapatból.

Mint arról beszámoltunk, az NKA Pécs junior fiúcsapata hazai pályán lett bajnok, miután Bojan Salatics tanítványai a korosztályos nyolcas döntő vasárnapi fináléjában 86–70-re felülmúlták a címvédő Soproni Sportiskolát. A mecsekaljai együttes a szorosan alakuló első félidő végül magabiztos, 16 pontos sikert aratott a végső győzelemért. A sikerből oroszlánrészt vállalt Szita Márton, aki a mezőny legeredményesebbjeként 25 pontig jutott, s emellett még 2 lepattanót és 3 gólpasszt tett bele a közösbe.

Azt mondhatom, a bajnokság végére, a legfontosabb időszakra minden tekintetben összeállt a csapatunk 

– kezdte Szita Márton az Utánpótlássportnak. – Kiválóan sikerült az országos döntőt közvetlenül megelőző, nagyjából egyhónapos felkészülésünk, és ez láthatóan megtette hatását. Az évad közben kicsit kesze-kusza volt a csapatunk, mert teljes kerettel alig játszottunk együtt, ugyanis a társaság egyik része már az U20-asok, vagy éppen a felnőttek között játszott rendszeresen. Éppen emiatt az évad során sajnos akadtak nehéz pillanataink, a rájátszásban becsúszott pár fájó vereség, ugyanakkor most a nyolcas döntő előtt mindenki beleállt a kemény munkába, és sikerült újra megtalálnunk az összhangot egymás között, és nagyon összekovácsolódtunk. Bár hozzá kell tennem, hogy összességében ez nem volt túl nehéz feladat, mert

a csapat magja már három éve ismeri egymást. Két évvel ezelőtt például szinte ugyanebben az összeállításban nyertük meg az U16-os bajnokságot, így kiváltképp különleges, hogy újra sikerült győznünk.

Szita Márton remekelt a juniorok döntőjében Forrás: NKA Pécs

A szezonbeli legjobb teljesítményét Szita éppen a fináléban nyújtotta, 11 mezőnykísérletéből 10-szer volt eredményes, illetve 30-as teljesítményindexet produkált.

„A Sopron egyáltalán nem volt könnyű ellenfél a döntőben. Nagy elánnal kezdték a meccset, az első negyedben még ők voltak a jobbak, viszont a második negyedtől kezdve már mi uraltuk a játékot, és nem hagytuk érvényesülni az ellenfelet – mondta a fináléról, majd kitért a saját produkciójára is. –

Természetesen nagyon boldog voltam, hogy ilyen jól ment a játék, és hozzá tudtam tenni a győzelemhez, de az egyéni statisztikáim nem igazán foglalkoztattak. A legfontosabb, hogy megszereztük a bajnoki címet, és elértük a célunkat.

(Kiemelt kép forrása: NKA Pécs)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik