Sokkoltak minket a semmiből egy góllal – Lőw Zsolt

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.01. 11:16
FC Bayern München v 1. FC Köln - Bundesliga
Lőw Zsoltot nem érte meglepetés a Real Madriddal kapcsolatban (Fotó: Getty Images)
A Bayern München másodedzője, Lőw Zsolt az M4 Sportnak nyilatkozott azután, hogy csapata hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a Real Madriddal kedd este, a Bajnokok Ligája elődöntőjének „odavágóján”.

„Nem okozott meglepetést a mérkőzés, azt kaptuk, amit vártunk. Azzal a kicsi különbséggel, hogy nagyon szerettünk volna előnnyel utazni Madridba. Fontos lett volna a győzelem, hogy előnnyel érkezzünk a Bernabéuba, ahol nagyon nehéz nyerni. Tudtuk a Real Madridról, hogy képes a semmiből is gólt rúgni, elég egyetlen figyelmetlenség vagy védelmi hiba, és azonnal, kegyetlenül kihasználja. Most is ez történt, az első félidőben szinte kapura sem rúgtak, és egyetlen pici védelmi hiba után azonnal ők vezettek. Nagy dolog, hogy sikerült fordítanunk, de aztán megint elkövettünk egy apró hibát. Nagy kár érte” – fogalmazott Lőw Zsolt az M4 Sportnak.

Arról is beszélt, hogy a Real Madridot nagyon nehéz 90 percen keresztül folyamatosan kontroll alatt tartani és jobban játszani nála: „Ezért volt hullámzó a mérkőzés, mi erre számítottunk is. Volt két-három hatalmas helyzetünk, és ilyen szituációkban muszáj egyet-kettőt értékesíteni – akkor megint más a mérkőzés képe. Sajnos ez nem sikerült, aztán ők sokkoltak minket a semmiből egy góllal.”

Lőw Zsolt hozzátette: „Ez van, már elmúlt. Ez a történelem, es már előre kell tekinteni. Kilencven perc, két csapat játszik és a jobbik – amelyik győz – megy tovább.”

A teljes interjút ide kattintva tekintheti meg.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Bayern München (német)–Real Madrid (spanyol) 2–2 (0–1)
München, Allianz Aréna, 75 000 néző. Vezette: Turpin (francia)
Bayern München: Neuer – Kimmich, Dier, Kim Min Dzse, Mazraui – Laimer, Goretzka (R. Guerreiro, a szünetben) – L. Sané (A. Davies, 87.), Th. Müller (Gnabry, 80.), Musiala – Kane. Vezetőedző: Thomas Tuchel
Real Madrid: Lunyin – Lucas Vázquez, Rüdiger, Nacho (Camavinga, 65.), F. Mendy – Tchouaméni, Valverde, Kroos (Brahim Díaz, 75.) – Bellingham (Modric, 75.) – Vinícius Júnior, Rodrygo (Joselu, 87.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: L. Sané (53.), Kane (57. – 11-esből), ill. Vinícius Júnior (24., 83. – a másodikat 11-esből)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik