NS-információ: Kiss Dávid irányítja a magyar jégkorong-válogatottat a maradék két meccsen a vb-n – a szövetség cáfol

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.05.02. 19:18
Don MacAdam (Fotó: Török Attila)
Lapunk egybehangzó információi szerint csütörtökön megegyezés született, hogy a divízió 1/A-s férfi jégkorong-világbajnokság hátralévő két mérkőzésére a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Don MacAdam háttérbe vonul, és a valós irányítás segítője, Kiss Dávid kezébe kerül. Az MJSZ az esti közleményében cáfolta a hírt.

 

Értesülésünk szerint a kanadai szakember a csapattal marad, és névleg a kapitányi posztot is viszi, de a szakmai felelősség a Hydro Fehérvár AV19 mesteréé lesz. Természetesen megkerestük a szövetséget, hogy valóban megtörtént-e a váltás, de az MJSZ sajtófőnöke nem reagált a hívásunkra.

A magyar válogatott szerdán fájdalmas vereséget szenvedett Romániától a divízió 1/A-s világbajnokságon. A találkozó után Galló Vilmos olajat öntött a tűzre azzal, hogy kemény szavakkal illette a szövetségi kapitányt, Don MacAdamet, ami miatt a Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) is vizsgálatot rendelt el. Később a 27 éves játékos bocsánatot kért a közösségi oldalán.

Frissítés (20.10):

Bóta Márton, a magyar férfi jégkorong-válogatott sajtófőnöke csütörtök este az MTI-nek cáfolta a hírt, miszerint a bolzanói divízió 1/A-világbajnokság hátralévő két mérkőzésén nem Don MacAdam látja el a szövetségi kapitányi teendőket. Az MJSZ szerint az eddigi szerepeknek megfelelően pénteken az olaszok, szombaton pedig a szlovének elleni találkozón is MacAdam lesz a szövetségi kapitány, két segítője pedig Kiss Dávid és Szilassy Zoltán.
 

Kiss Dávid (Fotó: Dömötör Csaba)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik