„Nem érzem azt, hogy itt bármilyen dráma lenne” – Erdély Csanád a jégkorong-válogatott helyzetéről

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.05.02. 14:04
Erdély Csanád szerint ismét minden rendben van a válogatottnál
A magyar férfi jégkorong-válogatott szerdán fájdalmas vereséget szenvedett Romániától a Divízió I/A-s világbajnokságon. A találkozó után ráadásul a magyar csapat játékosa, Galló Vilmos olajat öntött a tűzre azzal, hogy kemény szavakkal illette a szövetségi kapitányt, Don MacAdamet, ami miatt a Magyar Jégkorong-szövetség (MJSZ) is vizsgálatot rendelt el. A tornát közvetítő Sport TV nem sokkal később Erdély Csanáddal készített exkluzív interjút, amelyben a válogatott csapatkapitánya megpróbálta tisztázni a kialakult kényelmetlen helyzetet.

„Mikor megérkeztem, én azt éreztem, ez a csapat egységes – kezdte Erdély Csanád a Sport TV-nek adott interjújában.Attól függetlenül, hogy hol játszik valaki, külföldön profi vagy utánpótlás bajnokságban, a Volánban vagy az Erste Ligában, egy cél lebeg a szeme előtt, és próbáljuk ezt lépésről lépésre elérni. Az volt az érzésem, hogy megérkeztem egy olyan brigádhoz, amelynek volt egy nagyon rossz első hete, aztán egy nagyon jól felívelő két-három hete.”

A csapatkapitány természetesen Galló Vilmos kijelentéseiről is elmondta a véleményét. Mint ismert, a válogatott játékosa közvetlenül a mérkőzés után adott interjújában „bohócnak” nevezte a szövetségi kapitányt, Don MacAdamet. „Kulisszatitkokat nem szeretnék elmondani, én Vilit gyerekkorom óta ismerem, egy korosztály vagyunk, úgy ismertem meg, hogy egy nagyon emocionális és mindent a csapatért beáldozó játékos – vette védelmébe Erdély csapattársát. – Nagyon szeret együtt pulzálni a meccsel, és már láttuk sokszor, hogyan tud küzdeni, az példaértékű. Ebből kifolyólag, hogy ez fájó vereség volt, gyors felindulásból és nagyon meggondolatlanul cselekedett utána az interjú során. Amit nyilatkozott, az nyilvánvalóan nem elfogadható. Vilit azért kell megérteni, mert ezek olyan dolgok, amiket hirtelen mond az ember, és érteni kell, hogy akkor jössz le a pályáról, és ugyanúgy, mint az úszóknál, azonnal az orrod elé tolják a mikrofont, és mondasz meggondolatlan dolgokat. Vili emiatt bocsánatot is kért a közösségi oldalakon. Ezután pedig a csapat és a stáb részéről megbeszéltük a dolgot. Egyetlen szerencsénk van, hogy a mai nap szünnap, mert így van egy kicsi idő rendezni a sorainkat. A sorrendezések a tegnap este folyamán megtörténtek. Minden olyan dolgot és konfliktust lezártunk a csapat és a stáb részéről, amit szerettünk volna. Őszintébb lett a kommunikáció, és sokkal egységesebbé vált ez a csapat, mint volt előtte. Vili is tudja, hogy mit csinált, mi is tudjuk, mindenki látta. Nyilván erről szóltak a cikkek, nem arról, hogy kikaptunk Romániától.”

Erdély kiemelte azt is: „A sokáig elhúzódó esti meetingek és a ma reggel után sokkal egységesebbnek látom a válogatottat, és egyáltalán nem érzem azt, hogy most itt bármilyen dráma lenne – mondta, hozzátéve azt is, hogy innentől kezdve a képlet egyszerű: „Nagyjából az a képlet, hogy ha Olaszország ellen nyerünk, akkor nagy valószínűség szerint feljutunk, bár egy-két dologra kell figyelni. Ez kulcsfontosságú mérkőzés lesz. A csapat maga mögött tudja hagyni, ami történt, ez már megtörtént, és most új fejezetet nyitunk. Lehet, hogy ez a pofon kellett ahhoz, hogy feltüzeljük magunkat a következő mérkőzésre, mert általában sokszor így szokott lenni, hogy egy rossz teljesítmény után száztíz százalékon tud teljesíteni minden játékos” – mondta el Erdély Szuper Leventének.

JÉGKORONG
DIVÍZIÓ I/A-VB (Bolzano)
3. FORDULÓ
Magyarország–Románia 1–2 (0–0, 0–0, 1–2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik