Anglia: „Mindent megteszek, hogy ne menjen Fehérvárra”

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.04.22. 12:44
George Dobson góllal búcsúzott a Charlton közönségétől (Fotó: facebook.com/OfficialCAFC)
A múlt hétvégén lejátszotta utolsó hazai bajnoki meccsét az angol harmadosztályú Charltonban a 26 éves középpályás, George Dobson, aki ráadásul gólt is szerzett a Shrewsbury ellen. Nem csoda, hogy Nathan Johnson menedzser úgy nyilatkozott róla, mindent megtesznek azért, hogy az aláírt előszerződése ellenére ne igazoljon át a nyáron a Fehérvár FC-hez, s meg tudják tartani a következő idényre is.

 

Mint ismeretes, George Dobson a télen nem tudott megállapodni londoni klubjával, a harmadosztályú Charltonnal a júniusban lejáró szerződése meghosszabbításáról, és nyártól érvényes előszerződést kötött a Fehérvár FC-vel. Korábban úgy volt, már a télen érkezik, mert a két klub már megegyezett az átigazolásáról. Úgy tudjuk, el is utazott Budapestre, amikor a klub új menedzsere, Nathan Jones jelezte, nem járul hozzá a középpályás távozásához, mert fontos szerepet szán neki a tavaszi szezonban a bennmaradásért harcoló csapatban.

Azóta a csapatkapitányi karszalagot is viselő Dobson minden bajnokin kezdett a Charltonban, egy kivétellel az összeset végig is játszotta, összesen 42 bajnokin szerepelt, négy gólpasszt adott és múlt hétvégén, a Shrewsbury Town elleni meccsen (1–1-es döntetlen) megszerezte idénybeli második gólját, egy remek kiugratásból ő egyenlített a második félidő elején. A mérkőzés után elbúcsúzott a szurkolóktól, ugyanis ez volt az utolsó hazai bajnokija a Charltonban.

A drukkerek azonban nem szívesen vesznek búcsút a csapatkapitánytól, azt szeretnék, hogy a klub a fehérvári előszerződése ellenére tartsa Londonban a nyáron. Erről nyilatkozott a hétvégén a csapat menedzsere is.

Tisztában vagyok vele, hogy már előszerződést kötött, de azt szeretném, hogy ennél a klubnál maradjon és a Charltonban játsszon a jövőben is – idézi Nathan Jonest a londonnewsonline.co.uk. – Mindent meg fogok tenni, ahogy februárban is tettem, hogy ennél a klubnál tartsam őt és meghosszabbítsa a szerződését. Februárban is tudtam, hogy hasznát tudjuk venni, ezért nem engedtem el. Azóta is kiválóan teljesített, büszke vagyok rá. Sokkal jobb játékos annál, mint ahogy sokan értékelik. Azt gondolják róla, hogy ő egy kimondott labdaszerző középpályás, hatos pozícióban, de szerintem többre képes a labdával, mint anélkül, a labdatartás is az erőssége. A személyisége megtestesíti azt, amilyenné a csapatnak kell válnia: előrelátó és céltudatos. Nagyon élveztem vele dolgozni, fontos szerepet játszott abban, hogy meg tudjuk őrizni a tagságunkat a Leaugue One-ban és a jövőben képesek lehetünk tovább építkezni, fejlődni.” 

A Charlton egy fordulóval az alapszakasz vége előtt a 16. helyen áll a 24 csapatos mezőnyben, és már biztos, hogy nem esik ki. A londoniak szombaton a Wycombe Wanderers vendégeként fejezik be az idényt. A London News Dobson kapcsán még megjegyzi, az egyetlen módja az lehet a megtartásának, ha a Charlton megegyezik a Fehérvár FC-vel a kivásárlási áráról és visszavásárolja a magyar klubtól a középpályást. Információink szerint azonban erre nem sok esély van, a magyar klubnál már várják a középpályás érkezését, akinek az angliai teljesítménye elnyerte Bartosz Grzelak vezetőedző tetszését is.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik