Mourinho szerint nem kapott akkora támogatást az MU-nál, mint Ten Hag

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.23. 12:01
José Mourinho úgy érzi, nem kapott akkora támogatást a Manchester United vezetőségének tagjaitól, mint Erik ten Hag (Fotó: Getty Images)
Ha csak néhány milliméteren is múlt, tizenegyespárbaj után kiejtette a másodosztályú Coventryt és bejutott az angol FA-kupa döntőjébe a Manchester United, amely nem most éli legszebb napjait, miután a bajnokságban is egyre kevesebb esélye mutatkozik a nemzetközi kupaindulás kiharcolására. A csapattal Ligakupát és Európa-ligát nyerő José Mourinho arról beszélt, hogy Erik ten Hag sokkal több támogatást kap a klub vezetőségétől, mint ő kapott annak idején.

A Manchester Unitedet 2016 júliusa és 2018 decembere között vezető José Mourinho minden sorozatot figyelembe véve 155 mérkőzésen meccsenként 1.97 pontot átlagolt, s az Európa-ligát, a Ligakupát és a Szuperkupát egyszer nyerte meg, a Premier League-ben pedig ezüstéremig vezette a csapatot. A portugál „Special One” a Telegraphnak adott hosszabb interjújában arról beszélt, közel sem kapott akkora támogatást és bizalmat a Manchester United vezetőségétől, mint amekkorát most kap a Ligakupát megnyerő, 107 meccsen 1.93 pontot átlagoló Erik Ten Hag. 

„Jó a kapcsolatom Ed Woodwarddal (az MU korábbi vezérigazgatója – a szerk.), emberi szempontból, de szakmai szempontból már nem volt a legjobb” – elevenítette fel Mourinho.

„Vagyok, aki vagyok. Én »futballember« vagyok. Ed más háttérből származik és

Ten Hagnak annyi ideje van a Manchester Unitednél, amennyi nekem nem volt. Én nem kaptam ilyen szintű támogatást. Ennyire nem bíztak bennem. Szóval szomorúan távoztam, mert éreztem, hogy egy folyamat elején vagyunk. Néhány pillanatban úgy éreztem, hogy ha bíznak a tapasztalataimban, akkor a dolgok másképp történnek. Néhány játékos még mindig itt van, akiket már én sem akartam, hogy ott legyenek öt-hat évvel ezelőtt. Azt hiszem, ezzel egy kicsit azt képviselik, hogy néhány értelemben nem ők a legprofibb klub.

De én végeztem a munkámat, aztán az idő elárulja az igazságot. Én szeretném, ha a Manchester United sikeres lenne” – fogalmazott az AS Romától januárban menesztett, azóta munka nélküli José Mourinho.

Bár a Manchester United – több más klubbal ellentétben – nem közölt semmit az egyébként 2025-ig érvényes szerződéssel rendelkező Ten Hag jövőjével kapcsolatban, a médiában régóta állandó téma a holland szakember távozása és a lehetséges utódjai. Nemrég például a Sky Sports arról írt, hogy Ten Hagot a Bayern Münchentől távozó Thomas Tuchel válthatja, de már Zinédine Zidane-t és az angol válogatott szövetségi kapitányát, Gareth Southgate-et is szóba hozták a klubbal.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik